1) برای پختن شیرینی و کیک از 10 دقیقه قبل باید فر روشن باشد.
2 ) کیک و شیرینی معمولا طبقه وسط فر پخته میشود، مگر آنکه در تهیه آن مطلب دیگری عنوان شود.
3 ) در پخت کیکها قبل از 30 دقیقه نباید در فر باز شود و برای مطمئن بودن از پخت کیک باید بعد از 30 دقیقه در فر باز شود.
4 ) برای اطمینان از پخت کیک باید خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو برد واگر چیزی به خلال دندان نچسبد یعنی کیک پخته است.
5 ) تقریبا برای همه کیک و شیرینیها باید ته قالب را چرب کرد و کاغذ روغنی انداخت، مگر خلاف آن ذکر شود. در صورتی که از قالبهای طرفدار استفاده میکنید بهتر است کف و دیواره قالب را خوب چرب کرده و آرد بپاشید و آرد اضافه را از ظرف خارج کنید. برای اینکار کافی است قالب را برعکس کرده و کمی تکان دهید.
6 ) برای تهیه شیرینی بهتر است برای وزن کردن از ترازوی دیجیتالی و دقیق استفاده کرد.
7 ) کیک و شیرینی را بعد از اینکه کاملا سرد شد از قالب خارج کنید. البته در بعضی موارد عنوان میشود بعد از 10 دقیقه کیک از قالب جدا شود.
8 ) قبل از اینکه کیک به طور کامل سرد شود کیک را برش ندهید و تزیین نکنید.
مطالبی در مورد پیمانه ها
در پخت شیرینی و کیک اندازه گیری مواد اهمیت فراوانی دارد. به همین منظور همواره بر داشتن ترازوی دقیق و پیمانه های آشپزی تاکید میشود.
در بین پیمانه ها بزرگترین پیمانه 1 پیمانه کامل است و دومین پیمانه 1/2 و سومین 1/3 پیمانه و چهارم 1/4 پیمانه میباشد. به عنوان مثال اگر در دستوری 3/4 عنوان شده یعنی از پیمانه 1/4 سه بار استفاده کنید. در مورد قاشق های اندازه گیری بزرگترین قاشق 1 قاشق سوپخوری میباشد و دومین قاشق 1 قاشق چایخوری و سومی 1/2 قاشق چایخوری و چهارم 1/4 قاشق چایخوری میباشد.
در اینجا تبدیل پیمانه به گرم را برای بعضی از مواد عنوان میکنم.
1 پیمانه آرد معادل 125 گرم 1 پیمانه شکر معادل 200 گرم 1 پیمانه روغن مایع معادل 150 گرم
1 پیمانه روغن جامد معادل 200 گرم 1 پیمانه پودر قند معادل 250 گرم 1 قاشق سوپخوری ژلاتین معادل 3 ورقه ژلاتین
1 پیمانه بیسکویت پودر شده معادل 125 گرم